ABOUT SANAL SUNUCU NEDIR?

About Sanal Sunucu Nedir?

About Sanal Sunucu Nedir?

Blog Article

Bitcoin, Borsa Yatırım Fonları (ETF) aracılığıyla artan yatırımcı ilgisi ve yazılım şirketi MicroStrategy’nin yaptığı alımlarla Aralık 2021’den bu yana ilk kez 57 bin doları aştı.

Altyapınızdan en iyi şekilde yararlandığınızdan emin olmak için bazı BT altyapı sağlayıcıları tarafından sunulan yönetilen hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

Veri merkezleri hem fiziksel hem de sanal sunucuların barındırılması, bakımı ve yönetilmesi için kullanılır.

Bu sistemlerin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını bir çAlright ziyaretçimiz sormaktadır. Tam olarak anlatmak gerekirse Sanal Sunucu bir fiziksel sistem üzerine kurulan sanallaştırma yazılımı veya sanallaştırma platformu ile bu fiziksel sistemin birden fazla ayrı sistem gibi kullanılmasının sağlanmasıdır. Terimsel olarak VPS ve VM kısaltmaları ile anlatılır.

Sanal Özel Sunucu anlamına gelen VPS, belirli bir projede ince ayar yapmanıza, işletim sistemini değiştirmenize ve gerekli ek yazılımları yüklemenize olanak tanır. VPS’te komşu kullanıcıların aşırı kaynak tüketmesi birbirlerini etkileme riskini barındırır.

Barındırılan Internet sitelerinin performansı, kaynak kullanımları birbirinden tamamen farklı olduğu için asla birbirini etkilemeyecektir.

Manuel yedek alabilir ya da mevcut yedekler üzerinden tek tıkla ve dakikalar içerisinde yeniden kurulum işlemi gerçekleştirilebilir. Kesintisiz ve Hızlı Erişim

Hem kendi sisteminiz hem de oluşturduğunuz bu iki sanal sunucu makine sistem kaynaklarınızın izin verdiği performans ile birlikte çalışır ve tümüyle ayrı 3 makine gibi hizmet verebilir.

Bu yazıda, sanal sunucu ile fiziksel sunucu arasındaki temel farkları ve avantajlarını inceleyeceğiz.

Bu here sistemler işletim sistemi üzerinde yapılan sanallaştırma modeline göre daha kararlı olarak kabul edilmektedir. Daha yüksek performans ve kaliteli donanımlar üzerinde bu yazılımlar sayesinde çok ciddi kazanımlar sağlanabilmektedir.

Farklı kullanıcıların tek bir sanal sunucu yani VPS üzerinde işlem yapması şeklinde bu hizmeti belirtebiliriz. Eğer bir kullanıcı kendine ayrılan kaynağı tüketirse, diğer kullanıcıların kullanmadığı kaynakları bu sanal sunucuda kullanabilir. Yani farklı kullanıcılar genel kaynak kullanım performansını olumsuz etkilemez.

Sanal sunucu kullanımları sayesinde, yeterli olmayan alan probleminden web hosting paketi kullanımınıza göre yüksek oranda kurtulmuş oluyorsunuz. Sanal sunucularda bulunan sanallaştırma özelliği sayesinde birden fazla kullanıcı tarafından kaynak kullanımı yapılması mümkün oluyor.

Internet sitenize en uygun programı belirlerken; işlevsel, ekonomik özelliklerinde olduğu kadar güvenilirlik şartlarını da sağladığından emin olmalısınız.

Yüksek performans,  gelişmiş özellik ve yedek yapıya sahip cihazlarıyla sınırsız donanım hizmeti garanti eder. Eğer en ufak bir challenge yaşarsanız cihazlarınız koşulsuz yenisiyle değiştirilecektir.

Report this page